HU / EN

 

 

 

"GALLOK BUDÁN"
FRANCIA GASZTRONÓMIAI PROGRAMSOROZAT

 

 

A Larus Étteremben 2015. november 27-én és 28-án, pénteken és szombaton 
Paris - Île-de-France régiója mutatkozik be.

asztalfoglalás: +36 1 799 2480 / info@larusevent.hu

(A Gallok Budán menü mind a három napon, 17:00-tól elérhető.)

 


Paris - Île-de-France régiója:

Paris - Île-de-France régiójának klasszikus ízei és
Paris - Île-de-France ételei Várvizi Péter Chef gondolataiban

(az ételek külön-külön és egyben, hét fogásos menü formájában is kérhetők)

 

 

 

 

Paris - Île-de-France ételei Várvizi Péter Chef gondolataiban

Paris - Île-de-France régiójának
klasszikus ízei

amuse
bouche

Omlette au jampon et ciboulette

Sonkás snidlinges omlett

Omlette au jampon et ciboulette

Sonkás snidlinges omlett

1.
fogás

Boudin noir a la pomme et chou-lila

Véreshurka, sült almával és lila káposztával

2100 Ft

Fois gras cuit danl le vin rouge et tárte au pommes

Vörösborban főtt kacsamáj 100% almatortával

2500 Ft

2
fogás

Coquille Saint-Jaque poelé, bouillon macha au radis mariné

Szent Jakab kagyló, macha teás szósszal és marinát retekkel

4500 Ft

Velouté de bettrave et mousse de raifort

Céklakrémleves, sült céklával és tormahabbal

1900 Ft

3.
fogás

Raviol d'augneau citronée et velouté de topinambour

Citromos bárányraguval töltött ravioli, csicsókás veloutéval

3600 Ft

Cabillau poelé, tempra d'oignon et créme celerie, jus de volaile

Norvég tőkehalfilé, tempurás hagymával, zellerkrémmel és szójás jus-vel

4500 Ft

4.
fogás

Roosbeef coupé fin trampé dans la sauce BBQ, pure de pomme de terre et bettrave au vinaigre

Vékonyan szeletelt roosbeef, burgonyapürével és céklasalátával


4900 Ft

Filet de mignon a l'anglaise, salade de lentille verte de puy-i et croquant de fromage de chevre

Sertésszűz, lencsesalátával és kecskesajtos rétessel

3700 Ft

sajt

Le fromage de la régions

Brie de Meaux, Fontainbleu, Saint-Moret, Roquefort, Beaufort


2200 Ft

Le fromage de la régions

Brie de Meaux, Fontainbleu, Saint-Moret, Roquefort, Beaufort


2200 Ft

desszert

Six chocolat dans un verre

A csokoládé 6 arca


1450 Ft

Tarte aux marrons et aux poires

Körtés gesztenyetorta

1300 Ft

mignardies

Opera

Opera

Paris-Brest

Paris-Brest, kávéfagylalttal
menü ára
7 fogás
13500 Ft
7 fogás
11900 Ft
menü ára borokkal 20000 Ft 20000 Ft

 

 

 


"Gallok Budán"

 

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata minden hónapban, a Larus Étteremben, a Gesztenyéskert mellett.


A Larus Étterem csapata és Várvizi Péter Chef, rendszeres gasztronómiai programsorozatot indított, “Gallok Budán - Francia gasztronómia a Larus Étteremben” néven.


Rengeteget hallunk mostanában a francia gasztronómiáról és a hozzá kapcsolódó kifejezésekről, ami nem csoda, hiszen az újkori gasztronómia "őshazája" Franciaország. A gasztronómia, avagy az ízek élvezete, amúgy is napjaink egyik legfelkapottabb témája, fiatalok és idősek körében egyaránt.
A francia konyha meghatározó szerepe a világ gasztronómiájában megkérdőjelezhetetlen, sokszínűsége szinte követhetetlen.

Ezt a sokszínűséget mutatja be a Larus Étterem és Várvizi Péter Chef, egy egészen egyedi programsorozaton keresz- tül, mely Franciaország legfontosabb gasztronómiai régióit járja végig.

 

Várvizi Péter hét év alatt, az elzászi 3 Michelin csillagos Auberge de l'Ill-től, a szintén 3 csillagos - az Aubrac fennsíkján elhelyezkedő - Michel Bras-ig, rengeteg helyen dolgozott.
Bejárta Franciaország legkülönbözőbb részeit és az itt szerzett tudást, tapasztalatot adja át izgalmas ételek és ízek segítségével.

 

A kötetlen hangulat érdekében, külön étlapon, szabadon választható formában ajánljuk Franciaország gasztronómiai büszkeségeit, olyan ételeket bemutatva, amit "kötelezően ismerni kell".
A Larus Étterem a három tematikus nap alatt, a megszokott nyitvatartási időben és formában várja vendégeit.


A "Gallok Budán - Francia gasztronómia a Larus Étteremben" nevű programsorozat minden hónap harmadik hetében kerül megrendezésre, egészen év végéig.

 

Gallok Budán időpontok
(csütörtök - péntek - szombat)

 

2015. február 19-20-21. / 2015. március 19-20-21. / 2015. április 23-24-25. / 2015. május 14-15-16. / 2015. június 18-19-20. / 2015. július 23-24-25. / 2015. augusztus 27-28-29. / 2015. szeptember 17-18-19. Aquitanie / 2015. október 22-23-24. Nord pas de calais / 2015. november 27-28. Alpes / 2015. december 28-29-30. Paris

 

 

www.larusetterem.hu/gallokbudan

 

asztalfoglalás


+36 1 799 2480 / info@larusevent.hu

Larus Étterem / 1124 Budapest, Csörsz utca 18/B

 


Név *
Telefonszám *
E-mail cím
Dátum *
Időpont *
Vendégek száma *
Larus Vendégkártya száma
Megjegyzés
Gépelje be a képen látható betűket és számokat.
 Captcha Code