HU / EN

webslide24.jpg

 

LARUS ÉTTEREM

 

“nyitottan az ízekre, nyitottan a világra”

 

 

A Larus Étterem a budai Hegyvidék legszínesebb gasztronómiai központja, egy

forgalmas mégis természetközeli, nyugodt helyen, a MOM Kulturális Központ mellett.

Nyáron kényelmes terasz, télen tágas belső tér, zavartalan kilátással a

Gesztenyés kertre.

 

A Larus és Várvizi Péter Chef étlapján, mindenki számára megérthető ízek, ismert és

felfedezésre váró ételek találhatók, követve a természet időbeosztását.

A francia és magyar konyha alapjaiból táplálkozva, követjük és továbbítjuk a

legfontosabb gasztronómiai irányokat és újdonságokat, a Larus csapatának felfogásában.

 

A felhalmozott és a folyamatosan elsajátított gasztronómiai tudást, a különböző

nemzetek konyhájának ételeit megjelenítő rendszeres, kötetlen eseményekkel

közvetítjük minden nyitott ember felé.

 

 

A Larus Étterem 2017-ben is 13 pontot, azaz egy "sapkát" kapott,
a mai gasztronómiát meghatározó Gault&Millau étteremkalauzban.

 

 

GM-Toque_13.jpg

 

 

VÁRVIZI PÉTER

 

Várvizi Péter a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legmeghatározóbb alakja, a

szakmai elit fiatalabb korosztályához tartozik.

 

Ételei letisztult egyszerűséggel képviselik az ízek tudatos párosításait, változatos

technológiák, szezonális alapanyagok, érthető és izgalmas ízharmóniák jellemzik.

Étlapja csak annyira magyar, mint amennyire nemzetközi is.

 

Külföldi, szakmai tapasztalatai közül legfontosabbak a Franciaországban,

Olaszországban és Japánban eltöltött évei, a Michelin csillagos házakban

megszerzett tudás hatása érződik a Larus Étterem konyháján is.

 

A 2014-es Bocuse d'Or Europe selejtezőjén Várvizi Péter coach-ként segítette a

magyar csapatot, mely a sikeres szereplés után a döntőbe is tovább- jutott.

 

Fontosabb külföldi éttermek, szakmai tapasztalat:

 

Michel Bras - Michelin *** / Michel Bras / Laguiole, France

Le Maison de Marc Veyrat - Michelin *** / Veyrier du Lac, France

Auberge de i’Ill - Michelin *** / La Famille Haeberlin / Illhaeusern, France

Orexis / Seji Yamamoto / Tokyo / Japan

Ze Kitchen Galerie - Michelin * / William Ledeuil / Paris, France

La Bitta Nella Pergola - Michelin * / Genova, Italy

École Lenotre / Paris, France

Lycée Professionnel Louis Guilloux / Rennes, France

Lycée Professionnel August Escoffier / Eragny-sur-Oise, France

 

 

Várvizi Péter és a Larus Csapata


 

 

 


 

"Elegánsra hangszerelt, nagy belterű étterem eltolható üvegfalakkal.
Nyáron kellemes óriásterasz frissen ültetett fákkal, szőlővel, szép kilátással a Gesztenyéskertre és a Sas-hegyre."

 

13 pont

 

Gault & Millau Étteremkalauz - 2017

 


 

 

 

webslide25.jpg